دسته بندی عینک های آفتابی
عینک آفتابی یکی از اصلیترین ابزارهای ما در مقابله با خورشید است. اگر عینک آفتابی خود را به درستی انتخاب کرده باشیم، میتوانیم مطمئن باشیم که چشممان در برابر پرتوهای خطرناک خورشیدی در امان خواهد بود. نحوه کار عینکهای آفتابی ساده است.
آنها چشم را میپوشانند و نوعی سد فیزیکی به وجود میآورند. به علاوه عدسیهایشان به نسبت رنگ و تیرگیشان پرتوهای فرابنفش را جذب میکنند و اجازه نمیدهند که این پرتوهای خطرناک به چشم وارد شوند. البته بخشی از نور هم در برخورد با عدسی عینک بازتاب پیدا میکند و برمیگردد.
برخلاف باور رایج ما نمیتوانیم از روی مدل، مارک، رنگ، قیمت، طرح یا حتی میزان تیرگی یک عینک آفتابی بفهمیم که تا چه حد میتواند چشم را در برابر پرتوهای فرابنفش محافظت کند. مطالعهای در سال ۱۹۹۵ نشان داد که بسیاری از عینکهای آفتابی مارکهای معروف در برابر پرتوهای فرابنفش محافظت کامل ایجاد نمیکنند. عینکهایی که استانداردهای محافظتی را رعایت میکنند، در یکی از این سه دسته قرار میگیرند:
۱) عینکهای زینتی:این عینکها عدسیهایی دارند با تیرگی و رنگ اندک که برای استفاده در نور ملایم طراحی شده است. این نوع عدسیها بین صفر تا ۶۰ درصد از نور مرئی و فرابنفش نوع <آ> و بین ۵/۸۷ تا ۹۵ درصد از فرابنفش نوع <ب> را سرکوب میکنند. این عینک برای رانندگی در طول روز توصیه نمیشود.
۲) عینکهای استفاده عمومی: این عینکها بین ۶۰ تا ۹۲ درصد از نور مرئی و فرابنفش نوع <آ> و بین ۹۵ تا ۹۹ درصد از فرابنفش نوع ب را سرکوب میکنند. این عینک برای رانندگی مناسب است و برای روزهای خیلی آفتابی توصیه میشود.
۳) عینکهای استفاده خاص:این عینکها تا ۹۷ درصد از نور مرئی و ۵/۹۸ درصد از نور فرابنفش نوع <آ> و حداقل ۹۹ درصد از فرابنفش نوع <ب> را سرکوب میکنند. این نوع برای کسانی که مدت زیادی به طور پیوسته در معرض نور خورشید قرار دارند مناسب است. این عینک برای رانندگی توصیه نمیشود.
توصیههای قبل از خرید
۱) نظر یک چشمپزشک را قبل از خرید عینک آفتابی جویا شوید و توصیههای او را بشنوید.
۲) عدسیها باید تا حدی تیره باشند که چشم پشت آن راحت باشد، نه آنقدر تیره که دیدتان را کم کند.
۳) میزان کژدیسی و انحراف عدسی را حتما امتحان کنید. عینک را به چشم بزنید و به یک سطح چهارخانهای منظم، مثلا سرامیک یا موزاییک کف نگاه کنید. سرتان را به بالا و پایین و چپ و راست حرکت بدهید و ببینید آیا خطها همچنان صاف باقی میمانند یا خیر.
۴) بچهها هم به عینک آفتابی نیازمندند. مبادا برای آنها از نمونههای فانتزی که بیشتر جنبه اسباببازی دارند انتخاب کنید. بهتر است عینک آفتابی بچهها از بین عدسیهای پلاستیکی انتخاب شود چون در صورت بروز حادثه، شیشه میتواند خطرآفرین شود.
۵) بهتر است طراحی عینک آفتابی طوری باشد که کاملا چشمها را بپوشاند. عینکهایی که تماما روی چشم و کنارههای صورت را میپوشانند، بهتر از انواع معمولی هستند و محافظت بیشتری از چشم به عمل میآورند.
۶) کلاههای لبهدار بخش زیادی از پرتوهای فرابنفش را که به سمت چشم میآید، سرکوب میکند و از ورود آن از اطراف و بالای عینک به چشم جلوگیری میکند. بد نیست در کنار عینک آفتابی، به فکر کلاه هم باشید.
۷) سبک و مدل عینکهای آفتابی هر سال عوض میشود اما تنوع آنها آنقدر زیاد است که نمیشود هیچ نوعی را کاملا از مدافتاده حساب کرد. یادتان باشد که عینکهای دودی کارآمد، الزاما گرانقیمت نیستند و نیاز به صرف هزینه چندانی ندارند.
۸) اگر قرار است عدسی پلاستیکی را انتخاب کنید، دقت کنید که حتما از نوع ضدخش باشد.
۹) هنگام خرید به دنبال برچسب یا دفترچهای باشید که میزان و نوع محافظت در آن قید شده باشد. بسیاری از تولیدکنندگان و سازندگان معتبر جهانی، خود را موظف میدانند که این اطلاعات را در اختیار مشتری قرار بدهند.
۱۰) بهتر است عینکی را انتخاب کنید که بین ۹۹ تا ۱۰۰ درصد پرتوهای فرابنفش نوع ب را سرکوب کند بر روی برچسب چنین عینکی باید نوشته شده باشد ۴۰۰ UV یا اینکه UV 100 درصد . UV Protection
این عبارات به این معنی است که ۱۰۰ درصد پرتوهای فرابنفش تا طول موج ۴۰۰ نانومتر مهار میشود. طول موج پرتوهای فرابنفش نوع آ بین ۳۲۰ تا ۴۰۰ نانومتر و طول موج پرتوهای فرابنفش نوع ب بین ۲۸۰ تا ۳۲۰ نانومتر است.
۱۱) روی برچسب بعضی عینکها قید شده است که در برابر ( HEVنورهای مرئی پرانرژی) هم محافظت ایجاد میکنند. مطالعات جدید نشان داده که این نورهای مرئی هم میتوانند باعث تخریب بلندمدت شبکیه شوند، بهخصوص در بچهها که این طیف نوری را بیشتر از بزرگسالان عبور میدهند.
۱۲) بعضی از عینکها استاندارد ۸۷٫۱ANSI Z را هم دارند که البته نوعی استاندارد اختیاری است که مقاومت عدسی را در صورت اصابت چیزی به آن نشان میدهد. برای کسب این استاندارد، دو آزمایش بر روی عدسی انجام میشود. در حالت اول، یک گوی فولادی به قطر دو و نیم سانتیمتر از فاصله ۱۳۰ سانتیمتری بر روی عدسی انداخته میشود. در حالت دوم، یک ساچمه فولادی شش میلیمتری با سرعت ۴۵ متر بر ثانیه به سمت عدسی شلیک میشود. در هر دو حالت، عدسی خرد نمیشود و به چشم اصابت نمیکند.
مشهورترین مدلهای عینک آفتابی
وقتی از مدلهای گوناگون عینک آفتابی صحبت میکنیم، منظورمان کارخانههای تولیدکننده آنها نیست بلکه شکل ظاهری آنها مورد نظر است. تنوع عینکهای آفتابی سرسامآور و گیجکننده است اما بعضی از مشهورترین و پرفروشترین آنها عبارتند از:
ظ مدل اوناسیس (یا جکی اُ: ) مخصوص زنان است و توسط ژاکلین اوناسیس، همهگیر شد. قبل از او، خود اوناسیس (سرمایهدار معروف) در دهه ۶۰ چنین عینکی میزده است. این عینک در سال ۲۰۰۰ دوباره محبوب شد و همچنان پرطرفدار است، به خصوص در میان زنان مسن. عدسی و قاب این عینک بسیار بزرگ است. هنرپیشههای معروف برای فرار از دست خبرنگارن سمج (پاپاراتزی) چنین عینکهایی به چشم میزنند.
ظ مدل آینهای)Mirror( : نام دیگر آن عینک کاپ (مامور پلیس) است. چون بسیاری از پلیسهای آمریکایی از آن استفاده میکردند، به این اسم شناخته میشود. این نوع عینک با عینک نوع خلبانی زیاد اشتباه میشود.
ظ مدل خلبانی )Aviator( : عدسیهای آن تقریبا گلابیشکل و بزرگ است و قاب فلزی دارد. اولین مدل آن در سال ۱۹۳۶ توسط شرکت ریبن و برای نیروی هوایی آمریکا طراحی شد. محبوبیت این نوع عینک در میان هوانوردان در سرتاسر جهان، هنوز که هنوز است باقی است و کم نشده است. این عینک در دهه ۶۰ تا ۸۰ میلادی در بین جوانان بسیار محبوب بود.
ظ مدل رهنورد )Wayfarer( : این عینک نیز اولین بار توسط شرکت ریبن طراحی شد. در دهه ۵۰ و بهخصوص در هالیوود فوقالعاده پرطرفدار بود. جیمز دین، هنرپیشه معروف آمریکایی، بیشتر اوقات آن را به چشم داشت. طبق آمار، این مدل، پرفروشترین مدل عینک آفتابی تا امروز بودهاست.
ظ مدل چای )Tea( : به آن عینک <جان لنون> یا <اوزی> هم میگویند. قاب مفتولی و عدسیهای کاملا گرد دارد. بیشتر جنبه زیبایی دارد و در دهه ۶۰ میلادی بسیار محبوب بود. خوانندههای غربی سرشناسی مانند جان لنون، اوزی اوزبورن و میک جگر این نوع عینک را به چشم میزدند.
ظ مدل یخچالی )Glacier( : عدسیهایی گرد با چشمبند چرمی دارد که دور تا دور عدسی را میپوشاند و اجازه ورود نور از اطراف آن را نمیدهد. برای تردد در مسیرهای پوشیده از برف و یخ مناسب است. چون نور بسیاری کمی را از خود عبور میدهد، برای رانندگی یا دیگر کارهای روزمره که به دید کافی نیاز دارد، استفاده نمیشود.
ظ مدل شوهرم کتکم میزند )My Husband Beats Me( : عینکهای بزرگ و بسیار تیره که استفاده از آنها از مناطق حومه سیدنی استرالیا شروع شد و به دیگر نقاط جهان رسید. وجه تسمیه آن هم معلوم است. نام آن اگر چه نوعی شوخی به نظر میرسد، اما بسیاریها در کشورهای انگلیسیزبان در هنگام خرید، از عین این عبارت برای رساندن منظور خود استفاده میکنند.
جستجوی
پست های محبوب
اطلاعات تماس
- ایران، تهران، ولیعصر
- 09123456789
- 09123456789
- site@site.com
- site@site.com
آخرین دیدگاهها